fredag 7 augusti 2020

SNABB PICKNICKKAKA



Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

1 ägg

1 dl strösocker

1 ½ tsk bakpulver

1 dl filmjölk

50 g smör, smält

2 ½ dl vetemjöl 


Garnering

kanel

pärlsocker 


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

1 kommentar:

  1. Åh den snabba kakan var längesedan jag gjorde och jag hade även i kardemumma i smeten så smakar det som vetebullar. Snabbt och lätt och så smidigt. Kram 🥰 syrran

    SvaraRadera