Ca 10 bitar
Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
kanel
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.
Åh den snabba kakan var längesedan jag gjorde och jag hade även i kardemumma i smeten så smakar det som vetebullar. Snabbt och lätt och så smidigt. Kram 🥰 syrran
SvaraRadera